Nieuwsarchief


PNO Media in top 5 duurzaamheidsranking VBDO

Op 17 oktober 2014 publiceerde de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) haar jaarlijkse verantwoord beleggen Benchmark rapport. In voorgaande edities behaalde PNO Media geregeld een top 5 positie. Ook in 2014 heeft PNO Media met de 4de plaats een goed resultaat behaald.

De VBDO onderzocht de 49 belangrijkste pensioenfondsen in Nederland. Hierbij is gekeken naar het duurzaamheidsbeleid, de uitvoering van dat beleid, de governance en de accountability. PNO Media scoort op alle vier de onderdelen bovengemiddeld. Met name onze innovatieve communicatiestrategie, een speciaal op ESG gerichte website, laat zien dat wij inderdaad HET pensioenfonds voor de mediasector zijn.

De top 5 van het VDBO Benchmark rapport bestaat uit: PF Landbouw, PFZW, ABP, PNO Media en PF Unilever (Progress). PNO Media heeft ten opzichte van 2013 met het ABP van plaats gewisseld. Uit het Benchmark rapport komt naar voren dat ESG een steeds belangrijkere plaats binnen het beleggingsbeleid krijgt. Veel pensioenfondsen hebben hun VBDO scores de afgelopen jaren zien stijgen.

Methodologie

Het onderzoek richt zich op de 49 grootste pensioenfondsen in Nederland. Net als bij de vorige edities kregen de pensioenfondsen een vragenlijst toegestuurd en controleerde en analyseerde de VBDO vervolgens de antwoorden. Waar nodig wordt aan de pensioenfondsen gevraagd om extra bewijs aan te leveren. Evenals in de voorgaande editie werden er vragen gesteld over de thema’s bestuur, beleid, implementatie en verantwoording. In dit achtste onderzoek zijn twee vragen toegevoegd over groene obligaties en het meenemen van duurzaamheid bij strategische asset allocatie.